Sin categoría

Compte enrere per al primer Congrés d’Educació Pública a Catalunya


La idea del Congrés va néixer durant les XII Jornades de la Coordinació 0-12, que van tenir lloc l’abril i juliol de 2016. Amb tot, segons explicava Joan Domènech, ex director de l’Escola Fructuós Gelabert i un dels seus impulsors, en un article publicat fa dos mesos en aquest diari, la convulsa situació política que vivia Catalunya, en especial durant el curs 2017/18, va obligar a aparcar momentàniament la iniciativa. A principis d’aquest curs s’ha reprès, amb l’ampliació del grup promotor a partir d’una jornada de treball que va tenir lloc a començaments d’octubre, així com la concreció dels que serien els principals propòsits del Congrés: 1) Definir els principis i les finalitats de l’educació pública vinculades a la millora i transformació de la nostra societat; 2) Proposar les condicions que faran possible aquesta millora i transformació; i 3) Visibilitzar l’educació pública i les seves activitats i projectes, davant la societat i l’administració educativa.

Entre els promotors inicials hi ha un total de 68 centres educatius públics, la major part dels quals són escoles d’infantil i primària, però també algun institut, diverses escoles bressol municipals, i alguna escola d’educació especial i escola d’adults. Els promotors animen tots aquells centres que ho desitgin a sumar-s’hi a través d’aquest formulari d’adhesió. entre octubre del 2019 i febrer del 2020 es facin jornades territorials i la jornada final.

Segons expliquen els promotors, “la característica clau d’aquesta proposta és que el disseny i l’organització del Congrés pivotarà en les escoles i instituts que ens comprometem, des d’ara mateix, a fer-lo possible”. “Aquest Congrés vol representar la veu de les comunitats educatives –afegeixen–. Una veu que ha de visibilitzar les pràctiques d’èxit així com els processos de transformació que s’estan duent a terme. Creiem que el context actual fa necessària aquesta convocatòria que es presenta com una iniciativa per a la millora de l’educació pública, com a motor de generalització del canvi educatiu i social”.


Calendari provisional

Gener / setembre 2019. Preparació i organització. Inscripcions i adhesions a la convocatòria. Delimitació dels temes a debat. 

Maig del 2019. Està previst una nova convocatòria de centres educatius per concretar els temes a debat.

Octubre 2019. Presentació pública i convocatòria del Primer Congrés.

Octubre 2019 / Gener 2020. Debats territorials i temàtics.

Febrer 2020. Jornades finals del Primer Congrés.
A

http://diarieducacio.cat/una-setantena-de-centres-promouen-el-primer-congres-deducacio-publica-a-catalunya/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s