Congrés, Educació Pública

2a Trobada de centres organitzadors del Congrés d’Educació Pública a Catalunya

El passat dissabte 25 de maig, més de cent persones representatives d’una setantena de centres educatius de tot Catalunya, varen fer un pas més en l’organització del Primer Congrés d’Educació Pública.

En un ambient francament optimista, acollits per l’Institut Escola Costa i Llobera (i amb un esmorzar esponsoritzat per la pastisseria del barri, gràcies Forn Roura!), vàrem poder decidir sobre tres qüestions importants.

La primera els temes a debatre. Fidels a la concepció participativa del Congrés, els temes varen ser proposats, triats i desenvolupats pels assistents. Com va dir una mestra assistent, tots som experts i som les escoles les que hem de fer sentir la nostra veu definint les prioritats que volem discutir. Aquest va ser el resultat:

  • Currículum, organització, avaluació i pràctiques educatives
  • Innovació, transformació, emancipació. Xarxes
  • Formació inicial i permanent
  • Inclusió i equitat
  • Model d’Educació Pública

Cadascun d’aquests temes genèrics es va concretar amb continguts concrets que properament es faran públics a la pàgina WEB.

La segona va ser definir com els debatrem. Per concretar-ho vam reunir-nos per territoris i vàrem establir un calendari a partir del mes d’octubre en que els centres educatius que convoquen s’organitzen de forma descentralitzada per poder debatre, d’octubre a març, els cinc temes proposats. El calendari i els centres educatius que acolliran els debats, es faran públics abans d’acabar el curs.

La tercera, va ser aprovar les línies de finançament. Tot i tenir el recolzament de les administracions (en aquest moment el Departament d’Educació i la Diputació de Barcelona) no volem dependre econòmicament de ningú i proposem l’autofinançament de totes les activitats i, en tot cas, el recolzament indirecte per a la seva realització (locals, difusió, etc.).

Centres educatius, entitats i persones estan cridades a col·laborar i donar suport. Apunteu-vos!

Grup Impulsor Congrés d’Educació Pública a Catalunya

Un pensament sobre “2a Trobada de centres organitzadors del Congrés d’Educació Pública a Catalunya”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s