Articles, Congrés, Educació Pública

L’escola pública es reivindica com a “motor de canvi” (Article al Punt Avui)

De l’article publicat al Punt Avui el 06.10.19.

L’escola pública vol reivindicar el seu paper de “motor de canvi” davant de la societat i les institucions. Aquest és un dels objectius principals del Primer Congrés d’Educació que va començar ahir en un acte al Teatre Nacional de Catalunya i al qual van assistir unes 400 persones.

De moment són 200 els centres públics catalans que han impulsat aquesta iniciativa amb el lema Pensem l’educació des de l’educació pública. Des d’ara fins al mes de maig es farà un seguit d’activitats i debats al conjunt del territori que tenen com a objectiu “ser la veu d’escoles i instituts a través de les seves comunitats educatives, tant professorat, famílies, com alumnat”, assenyala el professor Joan Domènech, un dels impulsors del congrés.

Segons aquest docent, aquest congrés sobre educació pública “ha sorgit ara perquè és necessari i és el moment oportú per fer-ho”. Pels impulsors de la iniciativa, la societat té “una mirada contradictòria” d’allò que és l’educació pública, ja que d’una banda “la desconeix” i per l’altra “valora iniciatives i l’esforç que el col·lectiu docent ha estat fent des de fa anys”. Manifesta que “cal consolidar el paper vertebrador que té l’educació pública, tant en tot sistema educatiu com en la societat en general”.

Redacció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s